ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ - ΠΕ 02
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Logo Design by FlamingText.com
 Logo Design byFlamingText.com
 ΔΩΡΗΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ image
 ΣΤΕΙΛΕ Π.Μ. image
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ CHAT image

image

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

10-12-2011 έως 17-12-2013

134.981 επισκέπτες
Παρόντες χρήστες
3 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 3 επισκέπτες

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 186, στις Τετ Σεπ 17, 2014 8:53 pm
Πρόσφατα Θέματα
» Προσλήψεις Αναπληρωτών 2017-18
από Admin Τετ Οκτ 25, 2017 1:20 pm

» Προσλήψεις αναπληρωτών 2016-17
από Admin Πεμ Απρ 27, 2017 6:29 pm

» Αιτήσεις αναπληρωτών 2017-18
από Admin Παρ Απρ 14, 2017 8:29 pm

» Προσλήψεις αναπληρωτών στην Ενισχυτική Διδασκαλία
από Admin Τρι Δεκ 13, 2016 4:36 pm

» Αιτήσεις αναπληρωτών 2016-17
από Admin Δευ Οκτ 03, 2016 6:54 pm

» δίχρονα φωνήεντα
από Admin Τετ Ιουλ 06, 2016 4:19 pm

» Προσλήψεις αναπληρωτών 2015-16
από Admin Σαβ Απρ 09, 2016 2:45 pm

» μετάφραση στα αρχαία
από coniecit Κυρ Ιαν 31, 2016 6:35 pm

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΔΙΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ
ΥΛΙΚΟ/DOWNLOAD


Αποσπάσματα από τη σημερινή τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων

Πήγαινε κάτω

αποσπασ* - Αποσπάσματα από τη σημερινή τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων Empty Αποσπάσματα από τη σημερινή τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων

Δημοσίευση από Admin Τρι Ιουλ 29, 2014 11:37 pm

Δημήτρης Μπράτης

Αποσπάσματα από τη σημερινή τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής για θέματα Π.Ε. και Δ.Ε.

Σας κοινοποιώ αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και του Υφυπουργού Παιδείας Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, όπως αυτά προκύπτουν από τα "αδιόρθωτα" πρακτικά της συνεδρίασης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσπάθησα, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, από έναν όγκο 90 σελίδων να επιλέξω τα πιο σημαντικά , κατά τη γνώμη μου , προκειμένου να ενημερωθείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.Ευχαριστώ το συνάδελφο και βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη που μου έστειλε τα πρακτικά για ενημέρωσή σας.

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) για το Νομοσχέδιο της ειδικής αγωγής και την Εγκύκλιο για την πρόσληψη των αναπληρωτών:
"Σας λέω ότι μαζί με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τις οποίες άμεσα έχει ξεκινήσει ο Υπουργός, στον τομέα που με αφορά, έχουμε άλλα 2 νομοθετήματα. Το πρώτο νομοθέτημα, αφορά την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το δεύτερο, έχει σχέση με την Ειδική Αγωγή". ....
"Το νομοσχέδιο της ειδικής αγωγής. Θα κατατεθεί στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής. Αυτή τη στιγμή θα βγει εγκύκλιος για την πρόσληψη των αναπληρωτών και σκεφτόμαστε να είναι με τα νέα δεδομένα. Θα δείτε την εγκύκλιο.
Η εγκύκλιος θα βγει άμεσα η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές της ειδικής αγωγής. Θα έρθει η τροπολογία στη Βουλή και μετά την ψήφιση της τροπολογίας θα μπουν συμπληρωματικά να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση".

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) για τις αποσπάσεις σε φορείς :"Συμμαζεύτηκε, λοιπόν, η κατάσταση από κει, συμμαζεύεται η κατάσταση από τις αποσπάσεις. Αυτές οι αποσπάσεις, που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως, σε φορείς, φέτος θα τις έχουμε σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό, εκεί όπου πραγματικά χρειάζονται. Βέβαια, θα μου πείτε ότι «δυσχεραίνετε το έργο των φορέων, στους οποίους θα πάνε». Ε, στην περίοδο αυτή που ζούμε λίγο πολύ όλοι θα δυσκολευτούμε. Στόχος μας είναι, όπως είπα και πριν, το Σεπτέμβριο να πάμε με σχόλια με πολύ καλούς ρυθμούς λειτουργίας. Εάν θέλετε, θα επανέλθω στο θέμα αργότερα".

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) για τις συγχωνεύσεις:
"....σχετικά με το αν θα γίνουν νέες συγχωνεύσεις ή νέες καταργήσεις, εκκρεμούσε η υπογραφή για αναστολή κάποιων συγχωνεύσεων και αυτές οι συγχωνεύσεις έχουν ανασταλεί. Πέραν αυτών δεν θα κάνουμε εμείς νέες συγχωνεύσεις. Οι συγχωνεύσεις έχουν κλείσει και μάλιστα έχουν γίνει σε πολύ μεγάλη έκταση. Από κει και πέρα, δεν θα κάνουμε καινούργιες......Νέες συγχωνεύσεις δεν θα γίνουν, γιατί δεν παρέλαβα από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία πίνακα νέων συγχωνεύσεων ή νέων καταργήσεων...... Νομίζω ότι ήμουν σαφής ότι δεν προτίθεται το Υπουργείο να κάνει άλλες πέραν των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων που έχουν γίνει. Δεν προτίθεται να κάνει νέα κατάργηση ή νέα συγχώνευση".

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) για Διορισμούς - Συνταξιοδοτήσεις-Προσλήψεις αναπληρωτών:
"Τι γίνεται, όμως, με το προσωπικό; Θα σας πω μόνο ότι το 2013, την περασμένη χρονιά, δηλαδή, από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνταξιοδοτήθηκαν μ’ ένα φυσιολογικό ρυθμό 6200 άτομα. Το 2014, τώρα, συνταξιοδοτούνται με αιτήσεις τους και βγαίνουν κι αυτοί άλλοι 5000, που σημαίνει ότι έχουμε 11.200 άτομα εκπαιδευτικού προσωπικού μείον. Αυτό το λέω, γιατί είπατε, κύριε Κεδίκογλου, ότι «όλες οι αποποιούμενες μπορούν να πάνε στα γραφεία». Δεν έχουμε πρόβλημα για τα γραφεία. Το διοικητικό προσωπικό δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ο εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη. 11.200 είναι μόνο από συνταξιοδοτήσεις. Προσλήψεις και διορισμοί δεν έχουν γίνει.
Άρα, λοιπόν, έχουμε να διαχειριστούμε τι; Πέρυσι χρειάστηκαν να πάρουν 19.500 αναπληρωτές. Φέτος, εάν λάβουμε υπόψη μας ότι έχουμε συν 5000 συνταξιοδοτήσεις, θα έπρεπε να πάρουμε 24.500. Με μια πρόχειρη εκτίμηση, που έχουμε κάνει σήμερα χρειαζόμαστε 22.500 απλήρωτες.
Από που θα καλυφθούν αυτοί; Έχουμε 2000 απ’ τον τακτικό προϋπολογισμό. Αυτά μας επιτρέπεται να έχουμε και να πάρουμε. Από εκεί και πέρα ο αγώνας δρόμου που κάνουμε όλοι μας, είναι να βρούμε μέσα τους πόρους απ’ το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να καλύψουμε μέσα από κάποια προγράμματα του ΕΣΠΑ, που βοηθούν στην ειδική αγωγή, γιατί και δικαιολογούμε κάποια πράγματα, αλλά εκτιμώ ότι μετά από πολύ αγώνα θα τα καταφέρουμε. Βέβαια, είναι πολύ νωρίς και θα ήταν καλό αυτή την κουβέντα, που κάνουμε σήμερα, να την κάνουμε στο τέλος του μήνα, αρχές Σεπτεμβρίου, όπου τότε θα μπορούμε να σας πούμε, που φτάσαμε και που είμαστε. Πιθανόν να την κάνουμε και τότε. Αυτή, λοιπόν, είναι η εικόνα και τα είπα αυτά και δεν τα είπα πριν, γιατί ήξερα ότι θ’ ακούσω, τι γίνεται στα σχολεία".

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) για
το Χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου:
"Θα σας αναφέρω το που βρισκόμαστε σήμερα. Τώρα, είμαστε στην φάση όπου μέσα στο επόμενο 10ήμερο, δηλαδή, μάλλον υποθέτουμε ότι θα κλείσουν -και θα είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα μας- μέχρι της 7 με 8 Αυγούστου οι αποσπάσεις σε Φορείς και υπολογίζουμε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουμε τελειώσει με αυτές τις αποσπάσεις, έτσι ώστε το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου και πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία να έχουμε κάνει την πρόσληψη πολύ μεγάλου ποσοστού των απαιτούμενων αναπληρωτών έτσι ώστε να έχουμε το απαραίτητο και αναγκαίο προσωπικό".

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) για πριμοδότηση αναπληρωτών:
"Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που έχουν σχέση με τους αναπληρωτές. Σε αυτό και επειδή, έχει παρατηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια ένα πολύ μεγάλο κενό που παρατηρείτε σε κάποιες περιοχές όπου δεν πηγαίνουν συνήθως αναπληρωτές, και μετά από πρόταση του Υπουργού, θα δοθεί μία πολύ γενναία πριμοδότηση όλων αυτών των ανθρώπων που θα πάνε επιλεκτικά σε στοχευμένα σχολεία. Τα σχολεία αυτά, τα γνωρίζουμε ως Υπουργείο και τα μαζεύουμε όλα αυτά τα σχολεία αυτή την στιγμή και πιστεύουμε ότι θα είναι ένα ισχυρό κίνητρο και δέλεαρ για τους καθηγητές, για να πάνε ως αναπληρωτές".

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) για το άνοιγμα πινάκων:
"Καταρχάς θα ήθελα να απαντήσω για το θέμα της αυξημένης μοριοδότησης και κατά πόσο αυτή θα συνοδευτεί με το άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών.
Είναι ένα θέμα που πραγματικά το συζητάμε στο Υπουργείο. Δεν ξέρουμε εάν θα το εφαρμόσουμε αυτή τη χρονιά ή εάν θα δώσουμε μία μεταβατική περίοδο για την επόμενη. Είναι κάτι όμως το οποίο θα το απαντήσουμε, γιατί είμαστε ακριβώς στη φάση που το συζητάμε, μεθαύριο που θα κατατεθεί η τροπολογία.
Αυτή τη στιγμή όμως να ξέρετε ότι μας προβληματίζει, αν θα ανοίξουν τώρα ή του χρόνου. Είναι κάτι που δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή, γιατί δεν έχουμε καταλήξει ως πολιτική ηγεσία, μετά από συνεννοήσεις που θα κάνουμε και με την ΟΛΜΕ. Χθες είδα την ΟΛΜΕ, είναι υπέρ του ανοίγματος. Απλά πρέπει να το συζητήσουμε και με κάποιους άλλους και να το δούμε πώς θα γίνει. Είναι πάντως στις σκέψεις μας και τις προθέσεις μας.
Δεν έχω δει τη ΔΟΕ. Θα τη δω και θα το δούμε μετά".


Ανδρέας Λοβέρδος (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) για σχέδιο νόμου για μοριοδότησης εκπαιδευτικών δυσπρόσιτων περιοχών:
"Την Τετάρτη, αύριο, δηλαδή, θα κατατεθεί ένα σχέδιο νόμου με λίγα άρθρα, το οποίο περιλαμβάνει θέματα σχετιζόμενα με το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, αλλά και με την μοριοδότηση δασκάλων και καθηγητών που πηγαίνουν σε περιοχές κατά το άρθρο 101 παράγραφος 4 του συντάγματος, δηλαδή, νησιωτικές ή δυσπρόσιτες ορεινές, και άλλα ειδικότερα θέματα".
Admin
Admin
Admin

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 2317
Ημερομηνία εγγραφής : 05/10/2011

https://filologoi02.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης