Logo Design byFlamingText.com

ΣΤΕΙΛΕ Π.Μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ CHAT

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ
10-12-2011 έως 17-12-2013
134.981 επισκέπτες
Παρόντες χρήστες
1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης :: 1 μηχανή αναζήτησηςΚανένας
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 186, στις Τετ Σεπ 17, 2014 8:53 pm
Πρόσφατα Θέματα
» Προσλήψεις Αναπληρωτών 2017-18από Admin Τετ Οκτ 25, 2017 1:20 pm
» Προσλήψεις αναπληρωτών 2016-17
από Admin Πεμ Απρ 27, 2017 6:29 pm
» Αιτήσεις αναπληρωτών 2017-18
από Admin Παρ Απρ 14, 2017 8:29 pm
» Προσλήψεις αναπληρωτών στην Ενισχυτική Διδασκαλία
από Admin Τρι Δεκ 13, 2016 4:36 pm
» Αιτήσεις αναπληρωτών 2016-17
από Admin Δευ Οκτ 03, 2016 6:54 pm
» δίχρονα φωνήεντα
από Admin Τετ Ιουλ 06, 2016 4:19 pm
» Προσλήψεις αναπληρωτών 2015-16
από Admin Σαβ Απρ 09, 2016 2:45 pm
» μετάφραση στα αρχαία
από coniecit Κυρ Ιαν 31, 2016 6:35 pm
Free e-books / Δωρεάν βιβλία pdf για download
ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ - ΠΕ 02 :: ΘΕΜΑΤΑ - TOPICS :: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ :: ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΑΘΗΣΗ
Σελίδα 1 από 1
Free e-books / Δωρεάν βιβλία pdf για download

Δημοσθένους Ολυνθιακοί
Αρχαία Ελληνική Γραμματεία Γενικά
Ν. Γκινόπουλος (μετάφραση)
Δημοσιεύθηκε 24 Νοε 2011
Ο Δημοσθένης δεν εισακούεται και ο Φίλιππος βαδίζει ακάθεκτος στην πραγματοποίηση των σχεδίων του. Το 349 ο Φίλιππος κηρύττει τον πόλεμο κατά των Ολυνθίων. Η Όλυνθος ήταν μία από τις αξιόλογες πόλεις της αρχαιότητας. Βρισκόταν στη βορειοδυτική πλευρά του Τορωναίου κόλπου.
Όταν ο Φίλιππος μαχόταν κατά των Αθηναίων, οι Ολύνθιοι ήταν σύμμαχοί του. Ο Φίλιππος για αντάλλαγμα τους παραχώρησε δυο πόλεις, την Ποτείδαια και τον Ανθεμούντα, όταν όμως υπέταξε τη Θεσσαλία, προχώρησε προς τη Θράκη και νίκησε τους Φωκείς, οι Ολύνθιοι αντελήφθησαν ότι δε βρίσκονταν σε ασφάλεια και ζήτησαν το 352 π.Χ. ειρήνη με τους Αθηναίους. Όταν το 349 π.Χ. επιτέθηκε ο Φίλιππος, χρησιμοποιώντας για πρόφαση το γεγονός ότι οι Ολύνθιοι αρνήθηκαν να του παραδώσουν τον αδελφό του Αρριδαίο που είχε καταφύγει στην πόλη τους, οι Ολύνθιοι ζήτησαν με πρέσβεις τους βοήθεια από τους Αθηναίους…
62 σελίδες
0.6 mb

Θεόφραστου Χαρακτήρες
Αρχαία Ελληνική Γραμματεία Γενικά
Εμμανουήλ Δαϋίδ
Δημοσιεύθηκε 5 Νοε 2011
Στους Χαρακτήρες, ο Θεόφραστος περιγράφει τα εσωτερικά και ψυχικά γνωρίσματα ανάλογα με το ήθος των ανθρώπων. Στο έργο αυτό περιγράφονται 30 διαφορετικοί χαρακτήρες εκ των οποίων οι 15 περιλαμβάνονταν στην πρώτη έκδοση του έργου, ενώ αργότερα ανακαλύφθηκαν οι υπόλοιποι…
88 σελίδες
1.1 mb
περισσότερα e-books για αρχαία ελληνική γραμματεία .....
http://www.free-ebooks.gr/gre/tag/300
Απ: Free e-books / Δωρεάν βιβλία pdf για download
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις Σαβ Ιουν 02, 2012 1:03 am, 1 φορά

Αντί x λόγου - Τεύχος 5ο
Λογοτεχνικά περιοδικά, Περιοδικά
Δημοσιεύθηκε 17 Ιουν 2011
Πρόσφατα το περιοδικό απέκτησε τη δική του ραδιοφωνική εκπομπή, Ενθουσιαστή- καμε πολύ με την ιδέα πως πλέον θα μποούμε να παίζουμε τη δική μας μουσική και να μιλάμε μέσα από την συχνότητα ενός ραδιοφώνου.
Έτσι λοιπόν, εγώ μαζί με την Εύη τη Μαρκάτη αποφασίσαμε να στήσουμε το πλάνο της εκπομπής. Βρήκαμε τα τραγούδια που θα παίζαμε, βρήκαμε τι θα λέγαμε στην εισαγωγή της εκπομπής και δυο τρία θέματα που θα αναπτύσσαμε σε σχέση με το περιοδικό. Και ήρθε η ώρα να αρχίσει η εκπομπή…
Και ανακαλύπτουμε λοιπόν, πως ο προφορικός λόγος δεν έχει καμία σχέση με τον γραπτό. Οποία ανακάλυψις θα μου πείτε… Φυσικά δεν είναι κάτι νέο αυτό που συμπεράναμε, αλλά το ότι το βιώσαμε τόσο άμεσα μέσα από την εκπομπή ήταν κάτι μου εμένα προσωπικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
Και οι δύο τρόποι είναι μορφές επικοινωνίας φυσικά, αλλά διαφέρουν τόσο μα τόσο πολύ στο πώς ένας άνθρωπος τους χρησιμοποιεί και πως τους αντιλαμβάνεται.
Πίστευα ότι θα ήταν εύκολο να μεταδώσω κάποια πράγματα που ήθελα να πω στο ραδιόφωνο. Αλλά έσφαλα τα μέγιστα. Το άγχος που με έπιασε μπροστά από το μικρόφωνο με έκανε να μιλάω σαν ρομπότ και οι λέξεις που έβγαζα ήταν διαφορετικές από αυτές που είχαν γεννηθεί και συνταχθεί στο μυαλό μου. Ο ακροατής δεν μπορώ να πω πως αντιλήφθηκε τα λεγόμενά μου, αλλά έδωσα την εντύπωση στον εαυτό μου πως δεν έλεγα αυτό που πραγματικά ήθελα να πω.
Μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο μέσα και από το γραπτό λόγο. Είμαι από αυτούς – ναι το ομολογώ – που αφιερώνουν χρόνο μπροστά από τον υπολογιστή για να μιλήσουν με διάφορα άτομα μέσω προγραμμάτων ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Συμβαίνει πολλές φορές να γράφω κατεβατά ολόκληρα και ο άλλος να μην καταλαβαίνει τι θέλω να πω, και παρά τις αναλύσεις επί των αναλύσεων που κάνω για ένα θέμα, το άτομο στο άλλο πληκτρολόγιο αντιλαμβάνεται κάτι τελείως διαφορετικό, σε σημείο που κάποιες φορές να υπάρχουν και παρεξηγήσεις…
Ίσως είναι κάποια θέματα που να μην σηκώνουν μία από τις δύο μορφές επικοινωνίας, αλλά το σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι τα μεταδίδουμε και τα δεχόμαστε εντελώς διαφορετικά και μοναδικά, αποδεικνύοντας κάθε στιγμή το μεγαλειώδες προνόμιο που μας δώρισε η φύση. Την επικοινωνία.
Δεν ξέρω αν θα αντιληφθείτε στο παρόν τεύχος όλα όσα θέλουμε να πούμε με τον τρόπο που θέλουμε, αλλά σας εύχομαι να τα αντιληφθείτε με την ίδια ένταση και τον ίδιο παλμό που νιώσαμε εμείς όταν τα γράφαμε.
Καλή ανάγνωση.
Ευάγγελος Λ. Ευθυμίου
36 σελίδες
15.8 mb
http://www.free-ebooks.gr/gre/ebook/2061
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις Πεμ Ιαν 03, 2013 9:07 pm, 1 φορά

» Δωρεάν και φθηνά βιβλία
» Απεβίωσε η Ζωρζ Σαρή
» Σχολικά βιβλία ψηφιακά
» ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ
» ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
» Απεβίωσε η Ζωρζ Σαρή
» Σχολικά βιβλία ψηφιακά
» ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ
» ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ - ΠΕ 02 :: ΘΕΜΑΤΑ - TOPICS :: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ :: ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΑΘΗΣΗ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης