ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ - ΠΕ 02
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Logo Design by FlamingText.com
 Logo Design byFlamingText.com
 ΔΩΡΗΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ image
 ΣΤΕΙΛΕ Π.Μ. image
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ CHAT image

image

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

10-12-2011 έως 17-12-2013

134.981 επισκέπτες
Παρόντες χρήστες
1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης :: 1 μηχανή αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 186, στις Τετ Σεπ 17, 2014 8:53 pm
Πρόσφατα Θέματα
» Προσλήψεις Αναπληρωτών 2017-18
από Admin Τετ Οκτ 25, 2017 1:20 pm

» Προσλήψεις αναπληρωτών 2016-17
από Admin Πεμ Απρ 27, 2017 6:29 pm

» Αιτήσεις αναπληρωτών 2017-18
από Admin Παρ Απρ 14, 2017 8:29 pm

» Προσλήψεις αναπληρωτών στην Ενισχυτική Διδασκαλία
από Admin Τρι Δεκ 13, 2016 4:36 pm

» Αιτήσεις αναπληρωτών 2016-17
από Admin Δευ Οκτ 03, 2016 6:54 pm

» δίχρονα φωνήεντα
από Admin Τετ Ιουλ 06, 2016 4:19 pm

» Προσλήψεις αναπληρωτών 2015-16
από Admin Σαβ Απρ 09, 2016 2:45 pm

» μετάφραση στα αρχαία
από coniecit Κυρ Ιαν 31, 2016 6:35 pm

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΔΙΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ
ΥΛΙΚΟ/DOWNLOAD


Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών (project)

Πήγαινε κάτω

Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών (project) Empty Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών (project)

Δημοσίευση από Admin Πεμ Νοε 15, 2012 7:18 pm


_________________


Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών (project) Pencil2   ΦΟΡΟΥΜ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ   https://filologoi02.forumgreek.com  Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών (project) 4175210340 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ (κλικ)Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών (project) 1YodLike a Star @ heaven 

Admin
Admin
Admin

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 2317
Ημερομηνία εγγραφής : 05/10/2011

https://filologoi02.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών (project) Empty Απ: Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών (project)

Δημοσίευση από Admin Πεμ Νοε 15, 2012 7:32 pm


παρουσιαση των ερευνητικων εργασιων (Project) — Presentation Transcript

1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012
2. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (ΓΕΝΙΚΑ) Οι ερευνητικές εργασίες ( project) είναι ένα νέο μάθημα της Α΄ τάξης του Λυκείου ισοδύναμο με όλα τα άλλα μαθήματα αλλά διαφορετικής φιλοσοφίας.
3. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (ΓΕΝΙΚΑ) Οι μαθητές/τριες, με την πραγματοποίηση των ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, θα έχουν τη δυνατότητα να Ανακαλύψουν τη γνώση με νέους τρόπους. Να λειτουργήσουν μέσα στην τάξη με ομαδικότητα. Να αποκτήσουν επιστημονική εμβάθυνση στα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν.
4. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (ΓΕΝΙΚΑ) Προβλέπονται 3 ώρες διδασκαλίας του μαθήματος την εβδομάδα, σε συνεχόμενο τρίωρο ή σε συνεχόμενο 2ωρο + 1 ώρα. Κάθε μαθητής θα ασχοληθεί με μια ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ κάθε τετράμηνο.
5. ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Οι ερευνητικές εργασίες, στις οποίες θα λάβετε μέρος φέτος, έχουν τους παρακάτω στόχους: Να ενεργοποιήσετε τη σκέψη και τη δημιουργικότητα σας. Να ασκηθείτε με έναν νέο τρόπο σκέψης με τη δημιουργία αυθεντικών εργασιών. Να αναπτύξετε το στοχασμό και την κριτική σκέψη.
6. ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Να προαγάγετε τα αισθήματα της συλλογικότητας και της συνεργασίας που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια δημιουργίας των εργασιών. Να δημιουργήσετε διαύλους επικοινωνίας του σχολείου με την τοπική κοινωνία. Να εξετάσετε διάφορα θέματα σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Να ενθαρρυνθείτε ώστε να ασχοληθείτε με καινοτόμες δράσεις και να διατυπώσετε μέσω των εργασιών σας πρωτότυπες σκέψεις.
7. ΚΥΚΛΟΙ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ α) «Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες» β) «Τέχνη και Πολιτισμός» γ) «Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογία» δ) «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Επιτρεπτός ο συνδυασμός θεματικών κύκλων.
8. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Θα σας προταθούν τέσσερα (4) θέματα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ . Από τα θέματα αυτά θα επιλέξετε και θα συμπληρώσετε στην αντίστοιχη αίτησή σας : Ένα από τα τέσσερα θέματα που σας ενδιαφέρει για να συμμετάσχετε. Επιπλέον επιλέγετε και ένα αναπληρωματικό θέμα.
9. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αν κάποια εργασία συγκεντρώσει την πρώτη προτίμηση περισσοτέρων από 20 μαθητών, οι πλεονάζοντες προσδιορίζονται με κλήρωση και ανακατανέμονται σε εργασία της δεύτερης προτίμησής τους. Θα αναφέρετε αν έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το φορητό ηλεκτρονικό σας υπολογιστή (laptop) στο σχολείο κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
10. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Να προτείνετε υποθέματα για την ερευνητική εργασία που επιλέξατε και να ασχοληθείτε με αυτά. Να κρατάτε έντυπο ηλεκτρονικό ημερολόγιο με τις επιμέρους εργασίες που κάνετε σε κάθε μάθημα. Το ηλεκτρονικό ημερολόγιο το παραδίδετε στον επιβλέποντα . Να συνθέσετε ένα τέχνημα (αφίσα, ιστοσελίδα, βίντεο, πόστερ, φυλλάδιο, κατασκευής κ.λ . π)
11. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Με το τέλος της ερευνητικής εργασίας : Παρουσιάζετε την εργασία που θα αναλάβετε μαζί με την ομάδα σας δημόσια. Την έντυπη μορφή της εργασίας σας την τυπώνετε την συρράπτετε και δίνετε ένα αντίγραφο στον επιβλέποντα καθηγητή . Αναρτάτε με τη βοήθεια του υπεύθυνου καθηγητή την εργασία σας στο διαδίκτυο. Προσοχή : Μια εργασία μπορεί να συγγραφεί, μερικώς ή/και ολόκληρη, στα Αγγλικά.
12. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Για την πραγματοποίηση της ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σας θα χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω μεθοδολογικά εργαλεία: Τις «πηγές» που θα σας προτείνει ο υπεύθυνος καθηγητής ή και δικές σας. Βιβλία Ερωτηματολόγιο. Διαδίκτυο. e-class (Ηλεκτρονικές τάξεις) Εκτός σχολείου επισκέψεις σε μουσεία κτλ.
13. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ Αξιολογούνται: α) η ερευνητική διαδικασία – 30% β) το περιεχόμενο της ερευνητικής εργασίας - 30% γ) η γλώσσα και η δομή της ερευνητικής έκθεσης - 20% δ) ο τρόπος της δημόσιας παρουσίασης - 20% Και οι 4 τομείς αξιολογούνται ο καθένας με άριστα το 20 και με άριστα το 20 αξιολογείται η εργασία συνολικά.
14. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ Η αξιολόγηση θα είναι ατομική και ομαδική. Ο ομαδικός βαθμός αποδίδεται σε όλους εξίσου, αν συνέβαλαν εξίσου στην εργασία. Διαφορετικά, θα υπάρχουν αποκλίσεις στην ατομική βαθμολόγηση, ο μέσος όρος όμως των ατομικών βαθμολογιών θα είναι ο ομαδικός βαθμός. Η ατομική συμβολή κάθε μαθητή στο ομαδικό έργο αξιολογείται χωριστά και συνάγεται η ατομική του βαθμολόγηση μέσω : του προσωπικού ημερολογίου του ατομικού φακέλου της προσωπικής άποψης των εποπτευόντων εκπαιδευτικών
15. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ Η γενική βαθμολογία του μαθητή στο μάθημα της «Ερευνητικής Εργασίας» για το σχολικό έτος θα είναι ο μέσος όρος της αντίστοιχης βαθμολογίας του στα δυο τετράμηνα. Επαναξιολόγηση αν κάποιος μαθητής δεν προάγεται στην επόμενη τάξη και δεν έχει προβιβάσιμο βαθμό στην ερευνητική εργασία. Προσοχή: Μόνο για το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2011-2012 ως ατομικός βαθμός του μαθητή λογίζεται η ομαδική βαθμολογία της ομάδας εργασίας του.
16. 1 η πρόταση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : «ΟΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» Επιλογή θέματος, τίτλου και κατάρτιση σχεδίου: Δέσποινα Δούκα (Φιλόλογος) Συνεπιβλέπουσα: Αυγουστάτου Ελισσάβετ (Κοινωνιολόγος) H Ερευνητική εργασία συνδυάζει δύο θεματικούς κύκλους, «Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες» και «Τέχνη και Πολιτισμός» .
17. 1 η πρόταση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Η εργασία αυτή έχει σκοπό να εξετάσει τη σύνδεση των διαπροσωπικών σχέσεων σε 4 τομείς (οικογενειακή σχέση, φιλική σχέση, ερωτική σχέση, σχέση διδάσκοντα-διδασκόμενου) με τις αναζητήσεις της εφηβικής ηλικίας. Οδηγός στην προσπάθειά σας θα είναι τα υπάρχοντα βιβλία της Έκθεσης-Έκφρασης των τριών τάξεων του Λυκείου και τα αρχαία κείμενα, όπως η Αντιγόνη του Σοφοκλή, που διδάσκεται στη Β΄ Λυκείου.
18. 1 η πρόταση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σκοπός σας είναι να κατανοήσετε, την επιστημονική και βιωματική προσέγγιση αλλά και την καλλιτεχνική έκφραση πάνω σε ένα «ευαίσθητο» θέμα που ίσως σας απασχολεί. Επιπλέον, οι παράμετροι λογοτεχνίας, τέχνης, θεολογίας και κοινωνιολογίας από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, της χημείας και βιολογίας, που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη διεπιστημονική προσέγγιση, θα ανανεώσει το ενδιαφέρον σας για τα εν λόγω μαθήματα.
19. 1 η πρόταση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Παράλληλα, θα εξοικειωθείτε περαιτέρω με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και θα διδαχθείτε τη μεθοδολογία μελέτης της βιβλιογραφίας και καταγραφής σημειώσεων – την οποία υποδεικνύει ήδη ως χρησιμότατη το υπάρχον βιβλίο της «Έκθεσης-Έκφρασης» της Β΄ Λυκείου, αλλά και η ενότητα για τις «Ερευνητικές εργασίες» της Γ΄ Λυκείου, παρόλο που δεν διδάσκεται στο σχολείο.
20. 1 η πρόταση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το γεγονός ότι το ως άνω θέμα και τα υποθέματά του είναι πολύπτυχα, προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες: Να κατανεμηθούν στα δύο τετράμηνα (ενασχόληση με δύο υποθέματα στο Α΄ τετράμηνο και με δύο υποθέματα στο Β΄- ομαδοποίηση των μικρό – ομάδων ανά δύο). Να αποτελέσουν, και τα 4 μαζί , αντικείμενο του project B ΄ τετραμήνου, όπου, βεβαίως, θα εξετάζονται άλλες πλευρές τους. Να τεθεί, ως project Β΄ τετραμήνου, η ενδελεχής μελέτη ενός από αυτά.
21. 2 η πρόταση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ «ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ» Επιλογή θέματος, τίτλου και κατάρτιση σχεδίου: Καρδαμίτσης Σπύρος (Μαθηματικός) Νικολοπούλου Μαρία (Φιλόλογος) H Ερευνητική εργασία ανήκει στο θεματικό κύκλο, « Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογία »
22. 2 η πρόταση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Βασικές προϋποθέσεις για να επιλέξετε την παραπάνω ερευνητική εργασία είναι: Το ενδιαφέρον για το θέμα και η περιέργεια να γνωρίσετε τους μεγάλους Έλληνες μαθηματικούς και το πώς συνέβαλαν με τις μαθηματικές τους ανακαλύψεις στην επίλυση σημερινών προβλημάτων. Απλή χρήση του Η/Υ και γνώση του «περιήγησης» στο Διαδίκτυο. Να έχετε στην κατοχή σας φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (προαιρετικά).
23. 2 η πρόταση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ M ε αυτή την εργασία θα αναδείξετε τη συμβολή των Ελλήνων στην ανάπτυξη ενός κλάδου της επιστήμης, των μαθηματικών. Με την συμμετοχή σας σε αυτή την ερευνητική εργασία, θα μάθετε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με τα μαθηματικά και άφησαν το στίγμα τους στην παγκόσμια ιστορία των μαθηματικών. Επιπλέον θα γνωρίσετε πως τα μαθηματικά τους, βοήθησαν την ανθρωπότητα να εξελιχθεί και να λύσει ορισμένα από τα σημερινά της προβλήματα. Είναι ευκαιρία να γνωρίσετε τα μαθηματικά επιτεύγματα του Ευκλείδη, του Πυθαγόρα και άλλων αρχαίων Ελλήνων και να προσδιορίσετε την συμβολή τους σε σύγχρονα προβλήματα. Επιπλέον η έρευνα θα σας βοηθήσει να μάθετε τις απόψεις των σύγχρονων Ελλήνων (συμμαθητών , γονέων , φίλων ) για τους μεγάλους Έλληνες που μεγαλούργησαν μελετώντας τη μαθηματική επιστήμη.
24. 3 η πρόταση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : « ΤΟ ΧΡΗΜΑ: Έννοια και διαδρομή. Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΩΣ ΤΟ ΕΥΡΩ » Επιλογή θέματος, τίτλου και κατάρτιση σχεδίου: ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (Οικονομολόγος) H Ερευνητική εργασία ανήκει στο θεματικό κύκλο, «Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες »
25. 3 η πρόταση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Με την επιλογή αυτής της εργασίας έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τη σκέψη ,τη κρίση, και τη δημιουργικότητά σας. Να προβληματιστείτε για την έννοια του χρήματος. Να συλλέξετε πληροφορίες για οικονομικά θέματα και προβλήματα που αφορούν τη ζωή όλων μας. Να διερευνήσετε αντικείμενα μαθημάτων που θα διδαχθείτε στις επόμενες τάξεις του Λυκείου. Λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος και για να υπάρξει εμβάθυνση σε αυτό, η εργασία θα διαρκέσει όλη τη σχολική χρονιά.
26. 4 η πρόταση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : «Θρησκείες και η θεωρία της εξέλιξης» Επιλογή θέματος, τίτλου και κατάρτιση σχεδίου: Ποντίδας Κωνσταντίνος (Βιολόγος) Οικονομέα Σταυρούλα (Θεολόγος) H Ερευνητική εργασία ανήκει στο θεματικό κύκλο, «Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες »
27. 4 η πρόταση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Οι μαθητές/τριες που θα επιλέξουν αυτό το θέμα θα ασχοληθούν: Α) Με την θεωρία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου. Β) Θα αντιμετωπίσουν την θεωρία της εξέλιξης από την πλευρά της Βιολογίας. Γ) Επιπλέον θα αντιμετωπίσουν την θεωρία από το πρίσμα των βασικών θρησκειών της ανθρωπότητας (Χριστιανισμός, Ισλαμισμός κ.α.)
28. ΕΠΙΛΟΓΟΣ Αγαπητοί μαθητές, επιλέξετε μια εργασία που να ανταποκρίνεται όσο το δυνατό στα ενδιαφέροντά σας και ετοιμαστείτε να ζήσετε την εμπειρία της ανακάλυψης και της κατάκτησης της νέας γνώσης. Οι ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ είναι μια σκαλωσιά για την επίτευξη των στόχων σας.
29. ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 4 ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

_________________


Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών (project) Pencil2   ΦΟΡΟΥΜ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ   https://filologoi02.forumgreek.com  Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών (project) 4175210340 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ (κλικ)Παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών (project) 1YodLike a Star @ heaven 

Admin
Admin
Admin

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 2317
Ημερομηνία εγγραφής : 05/10/2011

https://filologoi02.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης