ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ - ΠΕ 02
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Logo Design by FlamingText.com
 Logo Design byFlamingText.com
 ΔΩΡΗΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ image
 ΣΤΕΙΛΕ Π.Μ. image
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ CHAT image

image

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

10-12-2011 έως 17-12-2013

134.981 επισκέπτες
Παρόντες χρήστες
7 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 7 επισκέπτες

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 228, στις Πεμ Φεβ 01, 2024 11:36 pm
Πρόσφατα Θέματα
» Προσλήψεις Αναπληρωτών 2017-18
από Admin Τετ Οκτ 25, 2017 1:20 pm

» Προσλήψεις αναπληρωτών 2016-17
από Admin Πεμ Απρ 27, 2017 6:29 pm

» Αιτήσεις αναπληρωτών 2017-18
από Admin Παρ Απρ 14, 2017 8:29 pm

» Προσλήψεις αναπληρωτών στην Ενισχυτική Διδασκαλία
από Admin Τρι Δεκ 13, 2016 4:36 pm

» Αιτήσεις αναπληρωτών 2016-17
από Admin Δευ Οκτ 03, 2016 6:54 pm

» δίχρονα φωνήεντα
από Admin Τετ Ιουλ 06, 2016 4:19 pm

» Προσλήψεις αναπληρωτών 2015-16
από Admin Σαβ Απρ 09, 2016 2:45 pm

» μετάφραση στα αρχαία
από coniecit Κυρ Ιαν 31, 2016 6:35 pm

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΔΙΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ
ΥΛΙΚΟ/DOWNLOAD


Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Πήγαινε κάτω

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Empty Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δημοσίευση από Admin Δευ Απρ 23, 2012 8:53 pm

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες (Αρ. ΦΕΚ 114,τευχ.Β,7/2/11, κυκλοφόρησε 11/2/11).

Από τις 22/7/2010 υπάρχει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία προβλέπει από 1/7/2011 αύξηση ίση με τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό, 1,6%. Σε μια περίοδο που κυβέρνηση-ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ λεηλατούν μισθούς και συντάξεις, στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους, αλλά και ακυρώνουν το δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν ΣΣΕ, οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια δεν θα αφήσουν κανένα εργοδότη να παραβαίνει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 11.40 Ευρώ, το ωρομίσθιο που προβλέπει η ΣΣΕ. Κανείς να μη δεχτεί να υπογράψει συμβάσεις και εξοφλητικές αποδείξεις μισθών, επιδομάτων και δώρων, που αφήνουν ασύδοτο τον εργοδότη να ληστεύει ατιμώρητα τον εργαζόμενο. Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας που υπογράφουμε να είναι συμβάσεις που κατοχυρώνουν στην πράξη τη ΣΣΕ και όχι χαρτιά υποτέλειας και δουλοπαροικίας.

Αναλυτικός πίνακας:
http://www.sefk.gr/selides/pinakassse2010_2011.htm

Αναλυτικά η ΣΣΕ:
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Καθηγητών όλων των ειδικοτήτων, που εργάζονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης που λειτουργούν στην περιοχή του νομού Αττικής
Άρθρο 1
Πεδίο εφαρμογής

1. Στους όρους της παρούσας υπάγονται οι Καθηγητές, όλων των ειδικοτήτων, που εργάζονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, που λειτουργούν στην περιοχή του Νομού Αττικής.
2. Καθηγητής Φροντιστηρίου, κατά την έννοια της παρούσας, θεωρείται εκείνος που είναι εφοδιασμένος νόμιμα, με άδεια διδασκαλίας σε φροντιστήριο.
Άρθρο 2
Αποδοχές
1. Από 1-7-2010
Οι βασικοί μηνιαίοι μισθοί των εργαζομένων, που υπάγονται στην παρούσα και απασχολούνται 21 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, ορίζονται από 1-7-2010 σε 1175,09 ευρώ.
Για διευκόλυνση υπολογισμού των αποδοχών των με ωρομίσθιο αμειβομένων καθηγητών, αυτό ορίζεται ως κλάσμα των μηνιαίων αποδοχών δια του αριθμού 88 ήτοι σε 13,36 € την ώρα μέχρι την 1-7-2011.
2. Από 1-7-2011
Για το χρονικό διάστημα μετά την 1-7-2011 οι βασικοί μηνιαίοι μισθοί και τα ωρομίσθια των εργαζομένων που υπάγονται στην παρούσα θα αυξηθούν κατά ποσοστό ίσο με το ποσοστό αυξήσεων των κατώτατων μισθών που προβλέπει η από 15/7/2010 Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ,(δηλαδή θα αυξηθούν από 1ης Ιουλίου 2011 κατά ποσοστό ίσο με το ποσοστό της ετήσιας μεταβολής του ευρωπαϊκού πληθωρισμού για το έτος 2010 και όπως θα έχουν διαμορφωθεί την 30η Ιουνίου 2012 θα αυξηθούν από 1ης Ιουλίου 2012 κατά ποσοστό ίσο με το ποσοστό της ετήσιας μεταβολής του ευρωπαϊκού πληθωρισμού για το έτος 2011.
(Για τους σκοπούς εφαρμογής της παρούσας παραγράφου, ως «ευρωπαϊκός πληθωρισμός» λαμβάνεται το ποσοστό μέσης ετήσιος μεταβολής έναντι του προηγούμενου έτους του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Hyarmonised index of consumer prices) της Ευρωζώνης (Euro area) όπως αυτός ανακοινώνεται από την Eurostat)
3. Σε περίπτωση απασχόλησης των εργαζομένων περισσότερες ή λιγότερες από 21 ώρες την εβδομάδα, οι αποδοχές υπολογίζονται σε αντιστοιχία με την ανά ώρα αμοιβή των ωρών διδασκαλίας.
Άρθρο 3ο
Επιδόματα
Στους προηγούμενους εργαζόμενους χορηγούνται τα παρακάτω επιδόματα, που υπολογίζονται στους βασικούς μηνιαίους μισθούς και τα ωρομίσθια.
1. Επίδομα πολυετίας σε ποσοστό 5% για κάθε τριετία υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας σε οποιοδήποτε εργοδότη και μέχρι πέντε (5) τριετίες.
Από 1.9.2009 οι τριετίες αυτής της παραγράφου αυξάνονται σε έξι (6).
Η προϋπηρεσία αποδεικνύεται με την υποβολή σχετικών βεβαιώσεων του προηγούμενου ή των προηγούμενων εργοδοτών, ιδιοκτητών φροντιστηρίων, ή με την προσκόμιση του ασφαλιστικού βιβλιαρίου του ΙΚΑ, εάν από αυτό αποδεικνύεται η απασχόληση του εργαζόμενου ως καθηγητή.
Για τον υπολογισμό της πολυετίας, ως έτος εργασίας θεωρείται το ακαδημαϊκό έτος δηλ. απασχόληση τουλάχιστον εννέα (9) μηνών.
2. Επίδομα γάμου σε ποσοστό 10 %. Δικαιούχοι του επιδόματος γάμου είναι και οι άγαμοι γονείς, καθώς και οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση χηρείας και οι διαζευγμένοι (άρθ. 20 ν. 1849/89).
3. Επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών: στους κατόχους MASTER και Διδακτορικού Διπλώματος καταβάλλεται επίδομα 8% και 12% αντίστοιχα στις μηνιαίες αποδοχές.

Άρθρο 4ο
Επιδόματα Χριστουγέννων - Πάσχα - θερινής άδειας
Στους καθηγητές που υπάγονται στη σύμβαση αυτή, ανεξάρτητα εάν συνδέονται με εργασιακή σχέση αορίστου ή ορισμένου χρόνου, καταβάλλονται επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα σύμφωνα με τις διατάξεις της 19040/1981 ΚΥΑ όπως ισχύει, δηλαδή τα δώρα εορτών καταβάλλονται στους δικαιούχους για τα Χριστούγεννα μέχρι την 21.12 εκάστου έτους και για το Πάσχα μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη εκάστου έτους
και χορηγείται άδεια ή αποζημίωση άδειας, σύμφωνα με τις ισχύουσες περί αυτών διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, όπως ισχύουν κάθε φορά.

Άρθρο 5ο
Απασχόληση Κυριακών – Αργιών
Σε περίπτωση απασχόλησης των καθηγητών κατά τις Κυριακές και τις αργίες, οι αντίστοιχες αποδοχές καταβάλλονται προσαυξημένες κατά 75% .

Άρθρο 6ο
Καταβολή αποδοχών
Οι αποδοχές καταβάλλονται δεδουλευμένες μέχρι την 5η του επόμενου μηνός και η καταβολή τους αποδεικνύεται με την χορήγηση σχετικής εξοφλητικής απόδειξης κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 Ν. 3227/2004.

Άρθρο 7ο
Υποχρεώσεις και δικαιώματα
1. Για την καταβολή των αποδοχών ο καθηγητής, εκτός των ωρών διδασκαλίας, έχει τα ακόλουθα καθήκοντα:
Να βρίσκεται στο φροντιστήριο τις ώρες που καθορίζει το πρόγραμμά του, πέντε (5), τουλάχιστον πρώτα λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος και να εισέρχεται στην αίθουσα διδασκαλίας αμέσως μετά το κτύπημα του κουδουνιού.
Να δίνει πληροφορίες στους γονείς για την πρόοδο των μαθητών του, σε χρόνο που καθορίζεται από την διεύθυνση του φροντιστηρίου, ύστερα από σχετική συνεννόηση μαζί του και πάντως εκτός των ωρών διδασκαλίας του καθηγητή, αλλά σε χρόνο που συνάπτεται με αυτές. Οι προβλεπόμενες από το φροντιστήριο ενημερώσεις προς τους γονείς των μαθητών (2-3 ετησίως) λογίζονται ως χρόνος εργασίας και αμείβονται σύμφωνα με το προβλεπόμενο από τη σύμβαση ωρομίσθιο.
Να επιτηρεί τους μαθητές κατά το χρόνο των διαγωνισμάτων του φροντιστηρίου, στα πλαίσια του συμφωνημένου ωραρίου. Εάν η επιτήρηση γίνεται εκτός του συμφωνημένου ωραρίου θα καταβάλλεται το ανάλογο ωρομίσθιο.
Να συμμετέχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνει το φροντιστήριο ή στα οποία αυτό συμμετέχει. Εάν τα σεμινάρια πραγματοποιούνται εκτός του συμφωνημένου ωραρίου θα καταβάλλεται το ανάλογο ωρομίσθιο. Η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει, αν πρόκειται για επιδοτούμενα σεμινάρια.
2. Δεν επιτρέπεται στους καθηγητές, χωρίς την έγγραφη συμφωνία του εργοδότη, να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές του φροντιστηρίου στο οποίο εργάζονται. Επίσης δεν επιτρέπεται σ’ αυτούς να προβαίνουν σε πράξεις ανταγωνιστικές της δραστηριότητας του φροντιστηρίου.
3. Απαγορεύεται στους εργοδότες να προβαίνουν σε πράξεις και ενέργειες που δυσχεραίνουν την συνδικαλιστική δραστηριότητα των μελών του Συλλόγου Καθηγητών.
4 Οι σημειώσεις των καθηγητών αναπαράγονται με δαπάνη του εργοδότη και διανέμονται δωρεάν στους καθηγητές. Αυτές, εφόσον είναι πρωτότυπες, φέρουν στο εξώφυλλο, εκτός από την επωνυμία του φροντιστηρίου και το όνομα του καθηγητή ή των επιμελητών της έκδοσης
5. Σε περίπτωση που ο καθηγητής έχει πλήρη απασχόληση(21 ώρες και άνω) σε ένα φροντιστήριο, τότε ο εργοδότης μπορεί να ζητήσει δήλωση συμμετοχής στα προγράμματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και ενισχυτικής διδασκαλίας.
6.Παράβαση των όρων που αναφέρονται στις παραγράφους 2,3 και 5 αυτού του άρθρου, από οποιοδήποτε μέρος, θεωρείται μονομερής καταγγελία της σύμβασης με υπαιτιότητά του και επιφέρει τις από το νόμο συνέπειες.

Άρθρο 8ο
Αριθμός διδακτικών ωρών

1. Ο αριθμός των διδακτικών ωρών των καθηγητών καθορίζεται με κοινή συμφωνία.
2. Ελάχιστος εβδομαδιαίος αριθμός διδακτικών ωρών, είναι ο μέσος όρος των εβδομαδιαίων διδακτικών ωρών που πραγματοποίησε ο καθηγητής μέχρι την 15η Νοεμβρίου εφόσον απασχολείτο από τις αρχές Σεπτεμβρίου κάθε έτους ή μέχρι την τελευταία ημέρα του δεύτερου μήνα από την ημέρα της πρόσληψης, εάν προσλήφθηκε μετά την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους.
3. Μείωση του αριθμού των ωρών διδασκαλίας και μέχρι ποσοστού 20% στρογγυλοποιημένου αναλόγως του μεγέθους του κλάσματος προς τα άνω ή κάτω, είναι δυνατή μονομερώς από τον εργοδότη, εάν υπάρξει μείωση των συνολικών ωρών του φροντιστηρίου στα μαθήματα της ειδικότητας κάθε καθηγητή.
4. Σε κάθε νέο διδακτικό έτος, στο ίδιο φροντιστήριο, ο μικρότερος αριθμός διδακτικών ωρών σε κάθε καθηγητή, είναι αυτός που υπήρχε στα μέσα του μήνα που έπεται αυτού της πρόσληψης. Μείωση των ωρών αυτών μπορεί να γίνει με κοινή συμφωνία των μερών, είτε μονομερώς από τον εργοδότη μέχρι 20% σε σχέση με τις μέσες ώρες απασχόλησης του καθηγητή κατά την προηγούμενη σχολική περίοδο, και αν υπάρχει απόλυτα αποδεδειγμένη μείωση του συνολικού αριθμού των ωρών του μαθήματος της ειδικότητας του καθηγητή, η μείωση μπορεί να υπερβαίνει το παραπάνω ποσοστό, όχι όμως πέραν του 50 %.
5. Αύξηση των ωρών διδασκαλίας, σε κάθε περίπτωση γίνεται ύστερα από κοινή συμφωνία των μερών.

Άρθρο 9ο
Πρόγραμμα διδασκαλίας - Διακοπές διδασκαλίας

1. Το πρόγραμμα διδασκαλίας κάθε καθηγητή συντάσσεται ύστερα από κοινή συμφωνία. Σε περίοδο εξετάσεων ή άλλων σοβαρών αιτίων, μπορεί να γίνεται νέο πρόγραμμα, πάλι με κοινή συμφωνία.
2. Η διδακτική ώρα ορίζεται σε 45΄. Μεταξύ δύο διδακτικών ωρών διενεργείται διάλειμμα 10΄.
3. Προγραμματισμένες ώρες διδασκαλίας που δεν πραγματοποιούνται για λόγους που αφορούν το φροντιστήριο ενώ ο καθηγητής βρίσκεται στη θέση του, αμείβονται ως χρόνος πραγματικής εργασίας και δεν υπάρχει υποχρέωση του καθηγητή για αναπλήρωσή τους. Εάν όμως ο καθηγητής έχει προειδοποιηθεί έγκαιρα τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα, οι ώρες αυτές αναπληρώνονται εντός της αυτής ή το πολύ εντός της επόμενης εβδομάδας και εφόσον αυτό δεν καταστεί εφικτό, αμείβονται κατά το ήμισυ.
4. Κατά το χρονικό διάστημα από 24/12 μέχρι τις 2/1 του επομένου έτους, οι καθηγητές δεν προσφέρουν υπηρεσίες δικαιούμενοι των αποδοχών τους που προκύπτουν βάσει του προγράμματος των αντιστοίχων ημερών. Από 3/1 μέχρι και 5/1 οι καθηγητές υποχρεούνται να προσφέρουν κανονικά την προγραμματισμένη εργασία τους, εκτός αν υπάρχει ειδική συμφωνία μεταξύ των μερών. Αν οι ώρες εργασίας από 3/1 έως 5/1 είναι περισσότερες από τις ώρες του κανονικού προγράμματος για τις επιπλέον αυτές ώρες καταβάλλεται ανάλογη πρόσθετη αμοιβή.
5. Κατά το χρονικό διάστημα από την Μ. Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα κάθε έτους οι καθηγητές δεν προσφέρουν υπηρεσίες δικαιούμενοι των αποδοχών τους, που προκύπτουν βάσει του προγράμματος των αντίστοιχων ημερών. Μετά την Τρίτη του Πάσχα, το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά εκτός αν υπάρχει ειδική συμφωνία των μερών.
6. Κατά τις ημέρες αργίας που ορίζονται στο Β.Δ. 748/66 και κατά την Καθαρή Δευτέρα, την 1η Μάη, την εορτή του Αγίου Πνεύματος, την 17η Νοέμβρη, την 30η Ιανουαρίου κάθε έτους οι καθηγητές δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δικαιούμενοι των αντίστοιχων αποδοχών τους βάσει του προγράμματος.

Άρθρο 10ο
Λύση εργασιακών συμβάσεων

1. Η σύμβαση εργασίας των καθηγητών λύεται, αν μεν είναι ορισμένου χρόνου, χωρίς άλλη διατύπωση, αν δε είναι αορίστου χρόνου με την τήρηση των διατάξεων του Ν. 3198/55 περί καταγγελίας των αορίστου χρόνου συμβάσεων εργασίας.
2. Σε περίπτωση λύσης της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου προ του χρόνου που έχει συμφωνηθεί με ευθύνη οποιουδήποτε των μερών έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 672 επ. Α.Κ.
3. Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να προειδοποιούν τους καθηγητές με τους οποίους είχαν συνάψει σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου το προηγούμενο διδακτικό έτος, για την μη ανανέωση των συμβάσεών τους μέχρι και την 10η Ιουλίου κάθε έτους. Αν η σύμβαση αυτή δεν ανανεωθεί με ευθύνη του εργοδότη ο καθηγητής δικαιούται αποζημίωσης ίσης με τις αποδοχές ενός μέσου μηνιαίου μισθού του προηγούμενου διδακτικού έτους. Την αποζημίωση αυτή δικαιούνται καθηγητές που είχαν εργασθεί στο φροντιστήριο από το οποίο απολύονται κατά τη διάρκεια του προηγούμενου διδακτικού έτους, τουλάχιστον για δύο μήνες.
4. Με γνώμονα την προστασία της μητρότητας, εάν λήξει η σύμβαση εργασίας καθηγήτριας λόγω περάτωσης του διδακτικού έτους καθ’ ον χρόνο αυτή είναι έγκυος, δικαιούται να ζητήσει την επαναπρόσληψή της κατά το επόμενο διδακτικό έτος τουλάχιστον για τα 3/5 του μέσου όρου του ωραρίου που δίδαξε αυτή κατά το προηγούμενο διδακτικό έτος. Το δικαίωμα αυτό δεν υφίσταται εάν το σχετικό μάθημα πάψει να διδάσκεται από το φροντιστήριο κατά το επόμενο διδακτικό έτος
5. Η απασχόληση καθηγητών με σύμβαση ορισμένου χρόνου αποδεικνύεται από σχετική έγγραφη συμφωνία των μερών. Στην αντίθετη περίπτωση η σύμβαση εργασίας είναι αορίστου χρόνου.

Άρθρο 11
Αρχή ευνοϊκότερης ρύθμισης

Αποδοχές ανώτερες απ’ αυτές που καθορίζονται με την παρούσα ή ευνοϊκότεροι όροι εργασίας που προβλέπονται από νόμους, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, ΣΣΕ ή ΔΑ, κανονισμούς εργασίας, έθιμα κτλ, δε θίγονται και εξακολουθούν να ισχύουν.

Άρθρο 12
Διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων
1. Στις συλλογικές συμβάσεις μεταξύ των δύο μερών της παρούσας θα συμφωνείται ότι αυτές αρχίζουν να ισχύον την 1η Ιουλίου
2. Όποιο μέρος επιθυμεί να καταγγείλει τη σσε, μπορεί να προβεί στην καταγγελία κατά τη διάρκεια ισχύος της καταγγελλόμενης σσε, έτσι ώστε να οι διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια χειμώνα. Στην περίπτωση αυτή, στην καταγγελία και στην πρόσκληση διαπραγματεύσεων θα προσδιορίζεται ρητά ότι ζητείται η σύναψη νέας σσε που θα αρχίζει να ισχύει μετά το πέρας ισχύος της καταγγελθείσας σσε.

Άρθρο 13ο
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς της συλλογικής σύμβασης αρχίζει από 1/7/2010[left]
Admin
Admin
Admin

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 2317
Ημερομηνία εγγραφής : 05/10/2011

https://filologoi02.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης